Handbagage regels

  • Handbagage regels

Welke regels gelden er voor handbagage in een vliegtuig?

Het is vaak niet erg duidelijk voor reizigers welke handbagage regels er gelden aan boord van een vliegtuig. Sommige vliegtuigmaatschappijen proberen hier meer duidelijkheid in te geven maar in de praktijk blijkt dat dit per maatschappij weer anders wordt uitgevoerd. Een algemene standaard is er dus niet. Met dit bericht zullen we proberen meer duidelijkheid aan u te geven wat nu wel of niet kan met uw handbagage.

 

De hoeveelheid handbagage die u mag meenemen

Over het algemeen is het toegestaan om per persoon 1 stuks handbagage mee te nemen. Er zijn altijd luchtvaartmaatschappijen die hier gemakkelijker mee om gaan maar zeker in hoogseizoen met volle vluchten wordt hier strenger op toegezien om overvolle vliegtuigen te voorkomen. Wanneer je overigens Businessclass of First Class vliegt is er vaak de mogelijkheid een tweede handbagage tas of koffer mee te nemen. Een extra laptoptas geeft over het algemeen ook geen probleem en ook mag u daarnaast een losse jas, paraplu, telefoon of camera meenemen aan boord. Wanneer u overigens meer wilt meenemen is het verstandiger dit vroegtijdig na te vragen om problemen in het vliegtuig zelf te voorkomen. Over het algemeen is het ook afhankelijk van de totale bezetting van het vliegtuig en houd er dus rekening mee dat er in het hoogseizoen meer aandacht zal zijn voor handbagage controle.

 

IATA Richtlijnen

De standaard richtlijnen voor vliegtuigmaatschappijen geven advies afmetingen voor handbagage aan met een totaal van 115 centimeter (lengte + breedte + diepte, incl. wielen en handvaten) van uw koffer of reistas. Omdat het type vliegtuig en de opbergvakken binnen het vliegtuig bepalend zijn voor deze richtlijnen komt u een aantal bekende standaard formaten tegen

 

  • 56x45x25 centimeter
  • 55x35x25 centimeter
  • 55x40x20 centimeter

 

Bij de aanschaf van uw handbagage koffer of trolley is het dus verstandig deze afmetingen goed na te gaan. U kunt bij ons direct naar de handbagage koffers gaan om de geschikte modellen te bekijken.

 

Gewicht handbagage

Ook is het belangrijk dat u de handbagage koffer op het juiste gewicht houd. Elke luchtvaartmaatschappij heeft hier zo zijn eigen richtlijnen voor.

 

Klm: 10 kilo
Transavia: 5 kilo
Amerikaanse tot 18 kilo bagage

 

Bekijk dus voor je op reis gaat eerst de richtlijnen van jou luchtvaartmaatschappij. Ook kun je bij ons bij aanschaf van een koffer vaak gratis een weegschaal krijgen voor het bepalen van je handbagage gewicht. Gemakkelijk voordat je op reis gaat.

 

Lichtgewicht koffers

Om gewicht te besparen voor uw handbagage is het verstandig om goed te kijken naar het algemene gewicht van uw koffer of trolley. Het kan voor actieve reizigers ook slim zijn om een lichtgewicht koffer aan te schaffen om meer bagage mee te kunnen nemen tijdens uw reis.

No comments yet

Geef een reactie

Toegestaande tags: <b><i><br>