Historie van het merk Samsonite

  • Historie van het merk Samsonite
  • Historie van het merk Samsonite
  • Historie van het merk Samsonite

Samsonite International S.A. is werelds grootste reisbagage bedrijf, met een bestaan van meer dan 100 jaar oud.

Uitgevonden door Jesse Shwayder in 1910 in Denver (Colorado), ontworpen door de Italiaanse Gigi Vezzola (voormalige ontwerper van Dolce & Gabbana) begon zijn business als een koffer productiebedrijf. Ook de laatste eeuw ontwikkelde zij een aantal mooie commerciële innovaties. Dit leidde tot belangrijke trends in de koffer industrie en de veranderende behoefte van de consument.


Samsonite richt zich voornamelijk op het ontwerp, fabricage, inkoop en distributie van bagage, bedrijfsleven, laptoptassen, outdoor en casual tassen en reisaccessoires door de hele wereld, voornamelijk onder de Samsonite®, American Tourister®, High Sierra®, Hartmann®, Lipault® en Speck® merknamen en andere licentie merknamen die het bedrijf machtigt. Op 31 december 2013 zijn de producten meer dan 46,000 verkooppunten verkocht in meer dan 100 landen via een verscheidenheid van wholesale- en retail distributiekanalen.

De core brand, Samsonite is een van de meest bekende reis bagage merken in de wereld en staat centraal voor de groei en succes van hun merk sinds de introductie in 1941. In 1993 bemachtigt het merk ook American Tourister. Dit zorgde ervoor dat het kan handelen inj 2 succesvolle merken in de bagage industrie. Daar kwam in 2012 het merk High Sierra and Hartmann bij. Beide zijn Amerikaanse merken die zijn uitgevonden in 1978. In 2014 heeft Samsonite zijn portfolio verder uitgebreid met het merk Lipault en Speck, uitgevonden in 2004.

Onder het rijtje van Louis Vitton, Prada vind je nu ook deze topcollectie van Samsonite.

No comments yet

Geef een reactie

Toegestaande tags: <b><i><br>