Kinderkoffers voor op reis (Koopgids 2024)

Een eigen koffer uitzoeken en daarna samen de vakantie spulletjes inpakken is een goede voorbereiding op een reis met kinderen. De bekende spulletjes van thuis passen allemaal in de handige kinderkoffers. Bovendien mogen de koffertjes, over het algemeen, mee het vliegtuig in worden genomen omdat ze voldoen aan de IATA, de International Air Transport Association. Op dit moment is de norm voor handbagage: hoogte 56 cm, breedte 45 cm en diepte 24 cm, de meeste kinderkoffer voldoen aan deze eis.

 

Samen op stap, een dagje weg, logeren bij oma en opa of misschien wel een heerlijke verre vakantie met het vliegtuig. Samen de koffer inpakken met de vertrouwde spulletjes van thuis en niet te vergeten de knuffel, voor misschien dat hele kleine beetje heimwee. Een goede voorbereiding op een geslaagde logeerpartij of een heerlijke vakantie is voor kinderen belangrijk.

 

Maar welke kinderkoffer is het meest geschikt voor uw kind? Voor kinderen is de uitstraling en de kleur belangrijk, volwassenen letten meer op functionaliteit, kwaliteit en degelijkheid. De kinderkoffers zijn een combinatie van beide, of u nu kiest voor een koffer in de vorm van een auto of een bekend Disney figuurtje? Of misschien wel zijn of haar favoriete (huis)dier? Functionele, leuke en handige kinderkoffers zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, vrolijke vriendjes die gezellig met je mee rollen en je vergezellen op jouw reis.

De meeste kinderkoffers zijn voorzien van wieltjes, maar wat is nu handiger? Twee, drie of vier wieltjes? Als de kleintjes moe worden willen ze misschien ook wel even op de koffer zitten? En is het handvat in hoogte verstelbaar? En zo ja hoe hoog? Kan eventueel papa of mama of een andere volwassenen even de koffer overnemen?

Tips bij het aanschaffen van een kinderkoffer:

  • Bekijk altijd welk merk u koopt en bij twijfel kijk eerst naar de reviews en ervaringen.
  • Bij een onbekend of geen merk wees dan alert op de kwaliteit.
  • Hoeveel jaar garantie heeft u op de aanschaf?
  • Van welk materiaal is de kinderkoffer?.
  • Let scherp naar de kwaliteit van de wieltjes, ritsen en sluitingen.
  • Test gewoon ter plekke en rij een stukje door de winkel.
  • Heeft de reiskoffer een trekstang? Kijk dan of deze verstelbaar is en goed werkt.

 


Onze TOP 5 beste Kinderkoffers


Samsonite kinderkoffers

1. Samsonite Disney & Marvel

Een kinderkoffer voor de prinsen en prinsesjes. De Samsonite Disney en Marvel series voor meisjes en jongens is compleet vernieuwd en heeft naast de kwaliteit zoals deze van Samsonite mag worden verwacht ook leuke thema's uit de Disney figuren. Deze lichtgewicht kinderkoffers zijn voorzien van 2 wieltjes en een in hoogte verstelbaar handvat. De afmeting is 45x35x22 en met een inhoud van 21.5 liter voldoet de kinderkoffer aan de IATA norm, dit is een norm die het maximale formaat voor handbagage bepaalt. De koffer is gemaakt van ABS, Acrylonitril-butadieen-styreen. Dit is een thermoplast en een copolymeer. Het materiaal wordt vaak gebruikt voor voorwerpen die sterk moeten zijn maar niet teveel mogen 'werken'. Door deze eigenschappen wordt het materiaal veelvuldig gebruikt bij het fabriceren van koffers. Het grote voordeel is dat het materiaal heel licht maar ook heel hard is en tegen een stootje kan. De kinderkoffer, met leuke accessoires zoals kroontjes, is voorzien van twee wieltjes die soepel achter je aan rollen. Deze Samsonite kinderkoffer heeft aan de binnenkant handige inpakriemen, zodat de spulletjes netjes op hun plaats blijven liggen.

BEKIJK HIER DE SAMSONITE


Disney kinderkoffers

2. Disney Kinderkoffers

Wie wil dat niet, een koffer met een leuke print van je favoriete disney held. Misschien ga je wel voor het eerst op vakantie, wat een spannend avontuur. Samen de koffer inpakken met de bekende spulletjes van thuis. Een prima voorbereiding op al die nieuwe indrukken die er nog gaan komen. De grote onbekende wereld trekt maar is ook reuze spannend. De Disney Kinderkoffers zijn bijzonder handige kinderkoffers en zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, vrolijke vriendjes die met gemak achter je aan rollen.

 

Het handvat is in hoogte verstelbaar zodat het kind, maar een volwassenen de koffer even kan overnemen. De koffer is gemaakt van PC, polycarbonaat, dit is een veelzijdige kunststof die je kan vergelijken met een frisdrankfles. Erg buigzaam, licht en super stevig. De koffer kan absoluut tegen een stootje.. De kinderkoffer met een afmetingen van 46 x 31 x 26 past binnen de norm voor de handbagage regels zodat ook in het vliegtuig de spulletjes bij de hand zijn. De kinderkoffers en -rugzakken onderscheiden zich niet alleen door hun frisse uiterlijk maar ook door de harde en hoogglans buitenschil. Kleding en speelgoed kunnen veilig op reis in de met stof beklede koffer. Twee banden houden de bagage keurig op zijn plaats. De Disney kinderkoffer heeft 1 jaar fabrieksgarantie.

BEKIJK HIER DE DISNEY KINDERKOFFERS


Trunki kinderkoffers

3. Trunki Kinderkoffer 

In 2006 zet Trunki voor het eerst zijn voetstappen in de wereld van koffers. Trunki is gevestigd in het zonnige Bristol, het kantoor is een omgebouwde kapel die de bijnaam Moederschip kreeg. Dit omdat Trunki hoopt om ooit op een dag een reis naar de maan te mogen maken. Sinds 2006 heeft Trunki een indrukwekkende 80+ awards in ontvangst mogen nemen, onder andere door; The Nursery industral award, Creative Britain, Investors in people en vele andere, dit voor het ontwerp, duurzaamheid en de uitstraling van de lichtgewicht koffers. Ontwerpen die kinderen aanspreken en ze kunnen associëren met speelgoed.

 

Trunki begrijpt als geen ander dat functionaliteit belangrijk is voor de volwassenen terwijl een vrolijke uitstraling meer tot de verbeelding van de kleintjes en grotere kinderen spreekt. De duurzaamheid en functionaliteit waar de ouders voor kiezen in combinatie met een uitstraling die kinderen aanspreekt maakt het reizen avontuurlijk en leuk. Reizen kan behoorlijk vermoeiend zijn en voor de meeste kinderen al snel te lang. Bereid uw kinderen daarom goed voor op de reis en pak samen de kinderkoffer in.

 

Een team van getalenteerde innovatieve uitvinders van Trunki heeft het zich tot doel gesteld om reiskoffers en kinderkoffers te creëren die de reis zo aangenaam mogelijk maken. Of het nu gaat om een dagtripje naar de dierentuin of een reis rond de wereld, het ingenieuze ontwerp van Trunki draagt hier positief aan bij. Een leuke, innovatieve reiskoffers voor het hele gezin voor elke trip. Sinds 2006 zijn er al meer dan 1.8 miljoen koffers verkocht in ongeveer 75 landen wereldwijd. Het gebruik van polycarbonaat of polypropyleen maakt de koffers duurzaam, schokbestendig, krasbestendig en bovendien kan polypropyleen gerecycled worden. Het gebruik van deze materialen maakt de koffers lichtgewicht.

BEKIJK HIER DE TRUNKI


Nickelodeon kinderkoffer

4. Nickelodeon Kinderkoffertjes 

Een combinatie tussen modern design en oersterke degelijkheid. De leukste trolley uit de serie met een polycarbonaat schaal, dit maakt de koffer extra sterk maar ook licht. Polycarbonaat is hard, stevig en helder transparant materiaal dat in tegenstelling tot de andere kunststoffen hoge temperaturen aankan. Het is makkelijk in gebruik en wordt daarom veelvuldig gebruikt voor een groot gebied aan toepassingen waaronder koffers. De op hoogte verstelbare dubbele stuurstang en de 4 wielen maken dat de koffer makkelijk te hanteren is. Door het extra tussenschot met ritsvak in het interieur blijft de bagage goed op de plaats zitten. Overzichtelijk en georganiseerd zijn kernwoorden die bij deze koffer passen, u heeft alles direct overzichtelijk bij de hand. Door de bijzondere en mooie printjes is de koffer van verre al te zien en met gemak pikt u uw kinderkoffertje van de bagageband.

 

BEKIJK HIER DE NICKELODEON  

 


Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij leuke aanbiedingen voor kinderkoffertjes bij verschillende aanbieders voor u op een rijtje gezet. Het is vaak afhankelijk van nieuwe collecties maar ook de periode in het seizoen of er leuke aanbiedingen zijn. Bekijk gerust onderstaande leveranciers voor direct een aanbieding voor een leuke kinderkoffer.