Koffers van de beste merken

Wanneer u op zoek bent naar goede koffers waar u ook daadwerkelijk enige tijd mee voort kunt is het belangrijk een goede keuze te maken voor het juiste merk. Wij van reiskoffer.info beoordelen de merken individueel en verzamelen de consumenten ervaringen van de verschillende modellen om tot een goede selectie te komen van kwalitatieve reiskoffers. Er zijn op dit moment erg veel merken in Nederland en soms ook voor een erg scherpe prijs in speciale prijsknallers van warenhuizen. Maar wat zijn dit nu voor reiskoffers en wat is de kwaliteit en hoe lang kunt u hier nu mee doen. Welnu vaak gaat het hier om snel gefabriceerde modellen van slechte kwaliteit. De reiskoffers worden vaak op maat gemaakt in China en voorzien van leuke prints.

Maar vaak zijn deze reiskoffers zeer snel stuk. Ritsen of sluitingen en wieltjes die vrij snel kappot gaan en omdat er verder geen garantie op de modellen zit heeft u daadwerkelijk een duurkoop aangeschaft want volgend jaar zult u weer een nieuwe moeten bestellen.

 

Welnu mede omdat het lastig is om als consument te kunnen beoordelen welke reiskoffer nu geschikt is en welke minder zullen we hier een aantal aandachtspunten schetsen waar u bij aanschaf van u koffer rekening mee kunt houden.


Waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe koffer

  • Bekijk altijd welk merk u koopt en bij twijfel kijk eerst thuis online naar ervaringen.
  • Wanneer er geen merk bekend is wees dan attent op de kwaliteit.
  • Vraag of u ook een fabrieksgarantie op de aanschaf krijgt.
  • Van welk materiaal is de reiskoffer gemaakt? (bekijk hieronder de verschillen)
  • Beoordeel de kwaliteit van de wieltjes, sluitingen en ritsen, sloten, en binnenwerk.
  • Test gewoon ter plekke en rij een stukje door de winkel.
  • Als de reiskoffer een trekstang heeft kijk dan of deze verstelbaar is en goed werkt.

Harde Modellen

harde modellen

Harde koffers bieden de optimale bescherming bieden voor uw reisbagage. Vaak zijn deze producten gemaakt van materialen als Polyester, ABS, Curv, Polycarbonaat, Polypropylene of leder. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en dit heeft vaak te maken met de bescherming als ook het gewicht van de reiskoffer. Een hard model is vaak uitgerust met trolleysysteem van 2 of 4 wieltjes en heeft een (uitschuifbare) trekstang. Ook zijn ze vaak uitgevoerd met verschillende soorten sloten als TSA Slot of een cijferslot.

Zachte Modellen

Zachte modellen

Zachte reiskoffers bieden minder bescherming maar zijn lichter en soms ook als reistas te gebruiken. Ze zijner in verschillende uitvoeringen en kunnen worden uitgevoerd met een trolleysysteem als ook een trekstang. De inhoud van deze modellen is divers en kan als handbagage tot grote reiskoffer met veel inhoud worden aangeschaft. De afwerking is vaak praktisch en bovendien worden deze modellen ook uitgevoerd met verschillende soorten sloten. Bovendien zijn zachte koffers vaak uitgerust met veel opbergvakken aan zowel de binnenkant als buitenkant.

Lichtgewicht

Lichtgewicht reiskoffers

Lichtgewicht modellen zijn handig als u onderweg op uw reis vaak ook uw bagage moet meenemen. Ze worden vaak juist gefabriceerd van lichte materialen als Nylon, Curv of Polypropylene waardoor ze en sterk en licht zijn in het gebruik. Lichtgewicht reiskoffers zijn er zowel in de harde als de zachte uitvoering. Omdat het handig is om een lichtgewicht reiskoffer te vervoeren zijn deze modellen ook uitgevoerd met een trolleysysteem en trekstang waarbij de materiaalsoorten vaak van aliminium zijn gemaakt om gewicht te besparen. Natuurlijk wordt de collectie vaak ondersteund met leuke kleuren of prints.


Handbagage

handbagage koffers

Handbagage modellen zijn handig omdat u deze koffers natuurlijk mee het vliegtuig in mag nemen en hierdoor kosten bespaard op uw reis. De handbagage reiskoffer is er zowel in een harschalige als zachte uitvoering en is vaak uitgevoerd met een 2 wiel of 4 wiel trolley systeem. Kijk even of u ook een uitschuifbare en instelbare trekstang nodig heeft en welke slottype u het beste kunt gebruiken. Er zijn verschillende leuke modellen van handbagage modellen beschikbaar.

Kinderkoffers

Kinderkoffers

Kinderkoffers zijn tegenwoordig in verschillende leuke uitvoeringen verkrijgbaar. Naast het gebruik van zachte en lichte materialen zijn deze modellen ook vaak met leuke prints uitgevoerd en bovendien ook in bijzondere vormen. Sommige van deze kinderkoffertjes zijn zelfs als schoolrugzak te gebruiken en zijn er ook broodtrommeltjes van hetzelfde merk beschikbaar. Disney, Sammies by Samsonite en the Cuties and Pals zijn de bekendste merken.

Koffersets

Kofferset

Wanneer u een kofferset aanschaft heeft u het voordeel van meerdere modellen (vaak in verschillende afmetingen) voor een scherpe prijs. Er zijn niet veel uitvoeringen van kofferstets beschikbaar maar wij hebben voor een leuke collectie van Decent geselcteerd. Kijk wel even goed naar de afmetingen van de verschillende koffers want u kunt deze wisselend gebruiken of direct voor de hele familie aanschaffen. De kofferset is een echte prijsknaller.


Aanbiedingen 

Wanneer u op zoek bent naar een leuke reiskoffer voor een speciale prijs is het interresant om onderstaande betrouwbare leveranciers te raadplegen. Wij hebben alle aanbiedingen van modellen voor u op een rijtje geplaatst en u kunt onze pagina regelmatig bezoeken voor een actueel overzicht. Bij deze aanbiedingen kunt u alle bovenstaande soorten  terugvinden. Het zal hier niet alleen gaan om oudere maar ook om nieuwe modellen. Er zijn door het gehele jaar door altijd tijdelijke acties en u kunt regelmatig hier kijken welke modellen dit zijn.