Lichtgewicht koffers

Lichtgewicht koffers zijn tegenwoordig erg gemakkelijk als u op reis gaat en veel mee wilt nemen. Omdat luchtvaartmaatschappijen steeds strengere eisen stellen aan de hoeveelheid gewicht welke u mag meenemen is het in het voordeel van een lichtgewicht koffer meer bagage mee te nemen dan normaal. De lichte koffers zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er de harde als de zachte uitvoeringen maar ook de handbagage modellen zijn erg populair. De merken hebben allen goed gelet op het uiteindelijke gewicht en hiervoor vaak speciale lichtere materialen gebruikt bij de fabricage van deze koffers met behoud van de sterkte als ook de flexibiliteit en kwaliteit.. Door deze innovatie zijn de koffers vaak wel net iets duurder dan de overige koffersoorten maar het comfort met deze modellen is natuurlijk optimaal.

Materialen die vaak gebruikt worden zijn Curv, Polyester of Polycarbonaat die stevigheid en gewicht optimaal combineren. De koffers zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Zo kunt u verschillende kleuren, afmetingen, trolleysystemen en sloten kiezen en naturlijk zijn er ook veel bekende merken die deze mooie koffers aanbieden. Door de continue ontwikkeling van nieuwe materialen komen er regelmatig nieuwe hippe lichtgewicht reiskoffers op de markt. 

 video: Samsonite Firelite

Aandachtpunten bij de aankoop van een lichtgewicht koffer zijn:

  • Bedenk vooraf welk formaat koffer u nodig heeft,
  • Koop niet voor een individuele reis maar meer naar de langere termijn,
  • Zorg ervoor dat u een vertrouwd merk neemt uitzoekt,
  • Beoordel voorafgaand aan uw koop of u een TSA-Slot nodig heeft,
  • Bekijk het trolleysysteem, wieltjes, trekstang op kwaliteit,
  • Is er een goede fabrieksgarantie op het product,
  • Bekijk onze top 5 modellen voor optimale zekerheid.

De TOP 5 van Lichtegewicht koffers

Naam kofferGewichtGarantiePrijs 
Samsonite Light Shock (Tip!) 1.7 - 2.8 Kg 10 jaar € 200 - € 400 en meer
Rimowa Salsa Air 1.9 - 3.9 Kg  5 jaar € 200 - € 400 en meer
Samsonite Cosmolite 1.7 - 2.9 Kg 10 jaar € 125 - € 400 en meer
American Tourister Herolite Super Light 1.5 - 2.2 Kg  3 jaar € 75 - € 200
Titan Prior Koffer (Tip!) 2.4 - 4.3 Kg 5 jaar € 125 - € 200

Samsonite lite shock

1. Samsonite Light Shock

De Samsonite Light Shock koffer is de absolute topper in het segment koffers door ons speciaal aanbevolen om verschillende redenen. Ten eerste heeft Samsonite het revolutionaire Curv-materiaal gebruikt bij de vervaardiging van deze uiterst lichte koffers.Eigenschap van dit materiaal is dat het niet alleen erg licht is maar bovendien ook nog eens enorm sterk. Omdat deze harde koffer ook nog eens modieus is vormgegeven is het voor velen een aanrader mede omdat hij in verschillende sportieve kleuren leverbaar is. Deze koffer voldoet natuurlijk aan de IATA-norm voor handbagage modellen en is uitgerust met o.a. een TSA slot, waterbestendige rits, PU coating, inpakriemen, professionele zwenkbare wielen, adreslabel en een mooi afgewerkt interieur met praktische opbergvakken en kwalitatieve materialen. Bovendien heeft u 10 jaar garantie op deze koffer!.

BEKIJK HIER DE SAMSONITE LITE SHOCK


Rimowa Salsa Air

2. Rimowa Salsa Air

De Rimowa Salsa Air koffer bestaat uit drie verschillende modellen te weten de Salsa Air maar ook de Limited edition en de DeLuxe modellen. Deze koffers van het top merk Rimowa liggen in prijs in het hoogste segment maar u heeft dan ook een koffer voor het leven door zijn extreme duurzaamheid. Rimowa koffers worden namelijk gemaakt van het uiterst sterke Polycarbonaat en hierdoor zijn ze enorm sterk maar dus ook licht in gewicht. Door de tijdloze uitstraling van de modellen zult u lang plezier hebben aan een rimowa koffer. De koffers zijn kleurvast en hebben een YKK-ritssluiting een ABUS-TSA cilinder cijferslot, wieltjes kogelgelagerd Trolley-/Multiwheel systeem en Mono multi-functionele telescoopsysteem. De lichte binnenvoering is vervaardigd van sterk parachutezijde en door het gebruik van een net worden beide compartimenten in de koffer goed afgescheiden en beschermd tijdens transport. Bovendien is deze koffer breekvast van -100 tot 125 graden celcius wat alleen al aangeeft hoe sterk dit model is. U heeft een fabrieksgarantie van 5 jaar op deze koffer die u in de praktijk niet snel zal hoeven aanspreken.

BEKIJK HIER DE RIMOWA SALSA AIR


Samsonite Cosmolite

3. Samsonite Cosmolite

De Samsonite Cosmlite koffer is het eerste model waarvoor Samsonite het evolutionaire Curv materiaal heeft gebruikt. Uiterst sterk en bovendien een bijzonder licht materiaal. Door de doorontwikkeling door de jaren heen van het materiaal zijn de koffers nog lichter geworden en mede vanwege deze eigenschappen staat deze bijzonder lichte maar ook sterke koffer in onze top 5. Deze modieuze koffer is er in verschillende kleuren en zijn allemaal uitgevoerd met een trolley systeem. Met 4 zwenkbare wieltjes. uitschuifbare en in hoogte verstelbare trekstang en een verzonken TSA slot kunt u hem eenvoudig meenemen op reis. Het interieur is hoogwaardig afgewerkt en heeft voldoende opbergruimte, inpakriemen en net afscheiding. Deze koffer is voorzien van een handvat an de boven en zijkant en wordt altijd geleverd met 10 jaar fabrieksgarantie. 

BEKIJK HIER DE SAMSONITE COSMOLITE


American Tourister Herolite Super Light

4. American Tourister Herolite Super Light

De American Tourister Herolite Super Light koffer is een betaalbare topper in de collectie koffers. Dit model uit de collectie zachte koffers van American Tourister is ultralicht en bovendien zeer aantrekkelijk geprijsd. De koffers zijn voorzien van een combinatieslot met TSA-functie wat het reizen via of naar Amerika een stuk eenvoudiger maakt. Ook voldoen de handbagage modellen volledig aan de IATA-richtlijnen. Naast 4 multi-directionele wielen is hij ook uitgerust met een dubbele trekstang met een drukknop. Het interieur van de koffer is ruim en heeft voldoende opbergvakken en een aantal handige inpakriemen. Deze koffer is gemaakt door Samsonite en wordt geleverd met 2 jaar garantie. Bij ons qua prijs kwaliteit een echte aanrader.

BEKIJK HIER DE American Tourister Herolite Super Light


TITAN PRIOR

5. Titan Prior

De Titan Prior Koffer is bij ons in de top 5 genoemd door zijn uitstekende kwaliteit en positieve gebruikservaringen. Deze lichtgewicht polycarbonaat koffer in de selectie van lichte modellen wordt uitgerust met een TSA geïntegreerd cijferslot, telescopische trekstang, 4 soepel rollende wieltjes en stevige handvatten. Kwalitatief opnieuw een topper die qua interieur ook nog eens een groot hoofdcompartiment heeft en een verdeelbare inrichting door een rits en handige pakriemen. U heeft 5 jaar garantie op deze mooie koffer en hij is in verschillende uitvoeringen leverbaar.

BEKIJK HIER DE Titan Prior


Altijd de laatste actuele aanbiedingen voor een Lichtgewicht koffer

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte lichtgewicht koffer en de direct de laatste leuke aanbiedingen wilt bekijken van deze praktische reiskoffers dan kunt u hieronder direct naar een geschikt model zoeken. Soms zijn hier ook aanbiedingen te vinden van bovenstaande modellen maar ook van vele andere bekende merken. Natuurlijk veranderen de aanbiedingen per dag en dus is het handig deze pagina continue in de gaten te houden zodat u niet de laatst prijspakkers mist.