Populaire vakantiebestemmingen Europa

De vakantiebestemming is uiteraard afhankelijk van de doelgroep. Zo gaan jongeren liever naar een bestemming voor een relaxte vakantie met een bruisend nachtleven, terwijl de oudere doelgroep over het algemeen de voorkeur geeft aan een actieve vakantie waarin cultuur, historisch erfgoed en ontspanning van belang zijn. Zo heb je populaire rondreizen, stedentrips en wereldbestemmingen.

 

Frankrijk

Als we ons beperken tot de Nederlandse bevolking dan zijn de Europese landen favoriet, zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Turkije. Frankrijk biedt een enorme verscheidenheid en vooral in de zomermaanden blijft Frankrijk de onbetwiste nummer één onder de populaire bestemmingen. Bovendien makkelijk te bereiken met de auto.

 Frankrijk

Het uitgestrekte platteland, prachtige Gotische kathedralen, oude steden en de ‘joie de vivre’ van de Franse bevolking spreekt ons aan. De goudgele stranden van de Côte d ‘Azur, die zijn naam te danken heeft aan de azuurblauwe zee, zijn populaire bestemmingen. Frankrijk biedt een enorme verscheidenheid aan natuur, cultuur en geschiedenis; je kunt jaren lang naar Frankrijk gaan en steeds weer nieuwe streken ontdekken

 

Duitsland

Duitsland
Over het hele jaar genomen staat Duitsland op de eerste plaats. De adembenemende natuur in afwisseling met de grote steden met sterke culturele invloeden maakt Duitsland tot een populair vakantieland, bovendien makkelijk met de auto te bereiken. Ook opvallend is het prijsniveau dat toch aanzienlijk verschilt met andere populaire Europese vakantielanden. In het voorjaar en de zomer is de Moezelstreek met vele pittoreske wijndorpjes bijzonder populair, maar ook de Rijnvallei met een sprookjesachtige uitstraling trekt veel toeristen. Als u Duitsland in al zijn facetten wilt zien dan heeft u daar meerdere vakanties voor nodig. Steden als Berlijn, Keulen en München zijn zeker de moeite van een dagtrip waard, terwijl de Eiffel en Het Zwarte Woud u uitnodigt om er eens heerlijk op uit te trekken.

 

Spanje

Al jaren een populair vakantieland in Europa is Spanje. De Costa’s en de prachtige stranden. Even uitrusten van de hectiek van alledag met het welverdiende mañana gevoel. Genieten van de prachtige kusten, boulevards, cultuur en de rijke geschiedenis zoals het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba en niet te vergeten de heerlijke Spaanse keuken met uiteraard paella, tapas en sangria. In Spanje schijnt altijd de zon! Van de bergachtige grens met Frankrijk in de Pyreneeën, westelijk langs de Golf van Biskaje tot de uitgestrekte Atlantische Oceaan, en zuidelijk tot de zonnige Middellandse Zeekust, beslaat Spanje het leeuwendeel van het Iberisch schiereiland. Na Frankrijk en Rusland is Spanje het op twee na grootste land van Europa. Door zijn grote verscheidenheid van natuur en cultuur is Spanje favoriet voor zowel de zonaanbidders als de avontuurlijke reizigers.

spanje

 

Italië

Italië is vooral bekend om de zon, het strand en de vele oude steden met een rijke cultuur. Rome is zeker de moeite van een bezoek waard, denk eens aan een bezoek aan Vaticaanstad, de Spaanse trappen, Sixtijnse kapel, teveel om op te noemen. Italië heeft voor elk wat wils, van een actieve vakantie zoals wandelen, fietsen, berg klimmen en alle vormen van watersport. Italië biedt vele mogelijkheden van een actieve tot een passieve luier vakantie langs de prachtige kusten of de vele meren. Beroemd zijn de meren in het noorden. Het Gardameer (het grootste meer van Italië), Comomeer, Lago Maggiore en het Meer van Lugano liggen in prachtige bergachtige gebieden met veel aan natuurschoon.

 

Turkije

Turkije is al jarenlang een erg populaire vakantiebestemming voor Nederlanders die willen genieten van het mooie weer, de prachtige stranden en de Turkse gastvrijheid Het contrast tussen het laagland aan de kust en het bergachtige binnenland is zeer groot en heeft enorme verschillen in seizoenstemperatuur tot gevolg. De Turkse Rivièra met zijn kenmerkende lange brede zandstranden is een populaire bestemming voor veel vakantiegangers. Maar ook de westkust is zeer in trek waarbij grote en kleine baaien worden afgewisseld met enorme rotspartijen die overgaan in de azuurblauwe zee. Ook cultuur en historische gezien heeft Turkije een oude geschiedenis en een grote verscheidenheid aan landschappen. Het is een culturele schatkamer met archeologische vindplaatsen die teruggaan tot de steentijd. Het Byzantijnse rijk, Griekse en Romeinse steden en oeroude Seldsjoekse en Osmaanse monumenten. Prachtige paleizen en moskeeën en bazaars met antieke steden, een onvergetelijke reis.

 

Nederland

Vakantie in Nederland

Ook ons eigen kikkerlandje doet het goed, dit is vooral te danken aan de Noordzeestranden en vele toeristische trekpleisters zoals de Zaanse Schans, Keukenhof, de molens van Kinderdijk en Volendam. Ook de vele musea’s waaronder het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Openluchtmuseum en het Stedelijk museum mogen niet op het lijstje ontbreken. Algemeen bekend in het buitenland zijn de Zeeuwse kust, de Oosterschelde kering met het deltapark Neeltje Jans en plaatsen als Zandvoort en Scheveningen. Een grote aantrekkingskracht heeft ook de hoofdstad Amsterdam en Rotterdam, één van de belangrijkste havens van Europa. Het Nederlandse landschap en de unieke natuur met prachtige historische steden maken ons eigen land tot een populaire vakantiebestemming. Ideaal voor lange wandelingen en fietstochten.

 

Wanneer u overigens naar uw favoriete vakantieland reist vergeet dan niet even te kijken naar onze reiskoffers.

 

No comments yet

Geef een reactie

Toegestaande tags: <b><i><br>