Rimowa cabin is uniek

Kenmerkend en onmiskenbaar is het ribbelontwerp van de Rimowa cabin. Helaas zijn er ook imitatie koffers met het ribbelontwerp in omloop, van slechte kwaliteit. Let bij de aanschaf van een nieuwe koffer dan ook op de volgende punten:

- Het logo, een wereldberoemd merklogo

- Een kwaliteitszegel op elke aluminium koffer

- Elk Rimowa product heeft zijn eigen serienummer en gegevens ter identificatie

 

Rimowa Cabin trolley

Vanaf 6 november 2006 zijn er Europese regels voor handbagage van kracht over gewicht en afmeting. Niet voor iedere vliegtuigmaatschappij gelden dezelfde regels, het is verstandig om, voor je gaat vliegen, te controleren welke regels jouw vliegtuigmaatschappij hanteert zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld de Rimowa Salsa Air Cabin multiwheel heeft als afmeting 55x40x20 cm. De Topas Cabin trolley heeft dezelfde afmeting en voldoen daardoor aan de IATA-norm. De International Air Transport is een organisatie die de regels over handbagage aangeeft, de norm hoogte 56 cm, breedte 45 cm en diepte 24 cm. Het gewicht of formaat varieert per luchtvaartmaatschappij. Op de luchthaven staan bagagerekken waarin u kunt controleren of uw kleine trolley of reistas als handbagage mag worden meegenomen in het vliegtuig. Bij de aanschaf van bijvoorbeeld uw Rimowa Cabin trolley is het handig om met deze afmetingen rekening te houden. Dat geldt natuurlijk ook voor de overige Rimowa koffers.

 

Voordelen op een rij

De trolley koffers zijn voorzien van een telescopisch of uitschuifbaar handvat en wieltjes waardoor de trolley makkelijk te vervoeren is. Door de neerwaartse druk wordt het gewicht geleidelijk verspreid waardoor de koffer lichter aanvoelt en bijzonder handzaam is. U hoeft niet meer te tillen de trolley rolt met gemak achter u aan. Ook het neerzetten van de trolley is eenvoudig. De meeste trolleys hebben twee wielen maar er zijn ook trolleys met vier wielen,.de zogenaamde “spinners”, dit heeft als bijkomend voordeel dat de spinner makkelijk vooruit te duwen is. Erg handig bij smalle doorgangen zoals bijvoorbeeld in bus, trein of metro, u kunt hierbij denken aan de Rimowa business trolley. Bij de aanschaf van een trolley koffer is het belangrijk om te controleren of de trolley telescopisch geïntegreerde handvatten heeft of niet. Meestal zijn trolleys met een intern trolley systeem steviger dan uitwendige systemen. De telescopische handgreep kunnen achter dingen blijven haken en kunnen eerder beschadigd raken. Inwendige systemen daarentegen zijn beschermd door de schaal van de koffer.