Rimowa Koffers

Rimowa koffers

In de bagagewereld staan de Rimowa koffers bekend om zijn hoge kwaliteit en uitstekende service en garantie. De naam Rimowa is afgeleid van Richard Morszeck (Richard Morszeck Warenzeichen) Al 115 jaar in Keulen gevestigd en van oorsprong een Duits familiebedrijf Rimowa behoort tot één van de toonaangevende bagagefabrikanten van Europa met internationale aanzien en is zeer geliefd onder vele reizigers. De koffers voldoen aan hoge eisen zoals kwaliteit, functionaliteit en design. In 1898 legde Paul Morszeck in Keulen de basis voor het succes van het merk Rimowa. In dat jaar werd de eerste koffer geproduceerd in de Keulse fabriek van Paul Morszeck, een koffer, bij uitstek geschikt voor de mondaine globetrotter. De koffers waren toen nog van hout en lastig te vervoeren. Tijdens de productie werd de nadruk gelegd op een zo licht mogelijk constructie met behoud van stabiliteit.

 

Koffers van Rimowa zijn Innovatief

Innovatief en vooruitstrevend ontwikkelde de lijn van koffers zich in een rap tempo. De eerste aluminium koffer werd in 1937 door Richard Morszeck, zoon van de grondlegger van het bedrijf, op de markt gebracht. De inspiratie hiervoor haalde hij uit de pioniersperiode van de vliegtuigbouw en zo ontstond de toepassing van vliegtuigaluminium met de bekende ribbelstructuur in de koffers die Rimowa uniek maken. Deze combinatie heeft Rimowa een wereldwijde bekendheid opgeleverd. De ribbelstructuur in uniek voor de koffers en een echte Rimowa is te herkennen aan o.a.het logo, een wereldberoemd merklogo, een kwaliteitszegel op elke aluminium koffer en een uniek serienummer en gegevens ter identificatie.

 

Outlet en aanbieding

Bijna 200 stappen zijn er nodig om een Rimowa koffer te maken, die stappen worden stuk voor stuk met de hand uitgevoerd. Alleen op deze manier kan Rimowa de hoogwaardige kwaliteitsnormen, die zij zichzelf hebben gesteld, garanderen. Door de snelle ontwikkeling en mode trends zijn er altijd wel Rimowa koffers in de aanbieding of een Rimowa outlet te vinden in de winkels of online.