Rimowa Trolleys

Innovatieve trolley’s

Dieter Morszeck eigenaar, directeur en de derde generatie in het familiebedrijf, stelt net zoals zijn grootvader strenge eisen aan het perfecte vakmanschap en de nauwkeurigheid waarmee de kofferseries worden gemaakt. Innovatief treed hij in de voetsporen van zijn grootvader en zet de lange traditie en sterke levenswaarden van zijn grootvader voort. In 1937 gebruikte de vader van Dieter Morszecks als eerste aluminium in het productieproces. In 2000 ontwikkelde hij als eerste een Rimowa Trolleys van het hightech materiaal polycarbonaat en werd het merk beschouwd als een internationaal pionier op het gebied bagage van wereldklasse.

 

Rimowa trolleys

Het woord trolley wordt omschreven als een mobiel opbergsysteem dat bestaat uit twee spiegelbeeldige helften die met scharnieren aan elkaar verbonden zijn en met uiteenlopend mechaniek. Een bijzonder eenvoudige omschrijving als je kijkt naar het productieproces waar ongeveer tweehonderd afzonderlijke onderdelen en meer dan negentig productie stappen voor nodig zijn. De allernieuwste technologieën en vakmanschap gaan hand in hand samen. Rimowa trolleys voert, tot op de dag van vandaag heel bewust vele montage- en werkprocessen met de hand uit. Dit wordt gedaan door gekwalificeerde medewerkers met vakkennis, oog voor detail en liefde voor het vak.

 

Op vakantie of zakenreis

Een grote inspiratiebron voor de koffers en trolleys komen voort uit de luchtvaart. De legendarische vliegtuigen uit de pioniersperiode van de vliegtuigbouw zijn tenslotte een grote inspiratiebron geweest. Voor iedere reis is er een passende koffer of Rimowa business trolley. Rimowa heeft als bedrijf de balans gevonden tussen traditie en innovatie en wordt daarom beschouwd als een internationaal pionier op het gebied van bagage van wereldklasse.