Rimowa

Rimowa

Het bedrijf Rimowa werd in 1898 opgericht door Paul Morszeck en stond bekend als Paul Morszeck Case Factory.

De naam Rimowa is afgeleid van Richard Morszeck (Richard Morszeck Warenzeichen.

De eerste koffers waren over het algemeen nog van hout gemaakt met de nadruk op een zo licht mogelijke constructie met behoud van stabiliteit. Getroffen door een brand werden bijna alle materialen verwoest, behalve de aluminium voorraad. In 1937 werd hierdoor noodgedwongen de eerste aluminium koffer geproduceerd en op de markt gebracht, een combinatie  van hoge stabiliteit en een laag gewicht. Deze innovatie heeft bijgedragen aan het wereldwijd succes van Rimowa.

 

Aluminium koffers en sale

In de jaren ‘20 van de vorige eeuw werden de koffers veelal gebruikt door de mondaine globetrotters. De eerste traditionele aluminium koffers werden geproduceerd in 1950 en zijn te herkennen aan de ribbelstructuur, kenmerkend voor  deze koffers. De innovatieve en uitzonderlijke kwaliteitseisen zijn twee aspecten die Rimowa tot een van Europa’s meest toonaangevende fabrikanten van reisbagage heeft gemaakt.

Tegenwoordig is er voor iedere reiziger en elke bestemming een passende koffer van Rimowa te koop.

Door de constante vernieuwing van koffers is er regelmatig een Rimowa sale, aanbieding of korting op diverse modellen.

 

Lichtgewicht koffers

In 1976 volgde er een historische ontwikkeling namelijk, de eerste waterdichte metalen lichtgewicht koffer, een ontwikkeling van Dieter Morszeck. Deze waterdichte koffers beschermen gevoelige apparatuur, hierbij kunt u  denken aan fotografie, film en dergelijke. De koffers zijn bestand tegen vocht, tropische warmte of arctische kou.

In 2012 zijn er nog twee verjaardagen namelijk de 75e verjaardag van de aluminium koffer. En: Dieter Morszeck, eigenaar en CEO van RIMOWA, is 40 jaar in dienst van het bedrijf.

Rimowa staat voor ambachtelijke perfectie, de beste materialen gecombineerd met werk van hoog niveau of dit nu gaat om een trolley, reiskoffers, of beautycase. Rimowa staat in veel landen bekend als een symbool van Duitse kwaliteit.