Welke koffer gebruikt u voor welke reis?

Bepalend voor het kiezen van een koffer is het budget, de bestemming en de manier waarop u gaat reizen. Rondreizen en backpacken vraagt om andere bagage dan een goed georganiseerde vakantie of stedentrip. Wat u aan bagage kan meenemen verschilt per vakantiebestemming en reissituatie. Gaat u echt backpacken, neem dan een grote, stevige rugzak mee met alleen het hoogst noodzakelijke, u draagt de rugzak tenslotte de hele reis met u mee en iedere kilo is er één. Handig is het om uw rugzak op te laten vallen door een felle kleur in de vorm van bijvoorbeeld een sticker, zodat uw rugzak er uitspringt op de bagageband.

 

Harde koffers

Gaat u op een strandvakantie en verblijft u bijna de hele vakantie op één plaats dan is de keus voor een koffer makkelijk gemaakt, maar welke koffer? Een harde koffer of zachte koffer? Een harde koffer is duurzaam en gaat jarenlang mee, je kleding en andere bagage blijft goed op de plaats liggen en ook het vervoeren van breekbare producten zijn veiliger in een harde koffer dan in een zachte koffer. Bovendien kan de koffer tegen een stootje.

 

Zachte koffers

Het voordeel van een zachte koffer is dat de koffer zelf niet zoveel weegt, het scheelt al snel 2 kilo in vergelijking met een harde koffer. Zachte koffers zijn vaak handig wanneer je reist met eigen vervoer doordat de zachte koffer zich makkelijker vormt naar de ruimte en is de koffer makkelijk te plaatsen in bijvoorbeeld de kofferbak van uw auto. Als de vakantie er weer op zit is de zachte koffer makkelijker op te bergen doordat de zachte koffer minder opbergruimte vraagt dan een harde koffer.

 

Handbagage koffers

Een kleine koffer met de juiste formaten volgens de norm handbagage is 56x45x25 mag u als handbagage meenemen in het vliegtuig. Het voordeel is dat u niet meer hoeft te wachten bij de bagageband op uw koffer. Ook voor een weekendje weg of een stedentrip is een kleine handbagage koffer handig.

 

Kinderkoffers

Spannend voor de kleintjes, op vakantie! Ter voorbereiding mogen ze thuis hun eigen koffer inpakken met daarin alle belangrijke spulletjes van thuis. Het knuffeltje misschien, tandenborstel, speelgoed en vermaak voor in het vliegtuig. Uw kind voorbereiden op vakantie begint met het samenstellen en inpakken van de speciale kinderkoffer.

 

Koffers algemeen

Tot slot. Neem niet teveel bagage mee. Is de koffer of rugzak zwaarder dan wat door de luchtvaartmaatschappij aan gewicht wordt toegestaan, dan moet u hiervoor extra betalen. Als u gaat vliegen heeft u met strenge veiligheidscontroles te maken. Deze controles richten zich ook op uw bagage. Uw koffers worden gecontroleerd op gevaarlijke stoffen en voorwerpen. Deze controles vinden plaats via handmatige controle en/of detectieapparatuur bij zowel u als uw ruimbagage en handbagage.

 

Voor een goede review van alle reiskoffers kunt u hiernaast in het menu de juiste koffer te kiezen met een top 5 van beste modellen in prijs en kwaliteit.

No comments yet

Geef een reactie

Toegestaande tags: <b><i><br>